Eerlijke communicatie vanuit het hart vermindert stress

Mensen vragen me vaak waarom communicatie van hart tot hart zo belangrijk is in relaties. Door vanuit het hart te spreken, ontwikkel je een bepaalde connectie. Deze connectie zorgt er voor dat er onderling vertrouwen is.

Je verbindt jezelf met mensen op een niet-oppervlakkige manier en op een dieper niveau. Belangrijk is dat je rustig kan luisteren naar deze persoon, in plaats van dat je geleid wordt door alle springerige gedachten in je hoofd. Een persoon kan zich zo rustiger en comfortabeler bij je voelen. Het neemt de stress weg.

Connectie maken met tieners

Stel je een situatie voor waarin je tiener een moeilijk moment beleeft. Het eerste dat veel ouders doen is meteen inspringen op wat het kind misdaan heeft, zonder het kind de rust in het hoofd te bieden dat het nodig heeft. Dit bezorgt een hele hoop stress aan zowel jou als je tiener.

Je hebt namelijk geen verbinding gemaakt. Een verbinding die noodzakelijk is om je met je kind te connectie te maken in zo’n moment. Zonder verbinding wordt iedere les van jou naar je tiener toe weggegooid in plaats van dat je tiener er effectief iets uit leert. Even rustig gaan zitten samen en verbinding maken is een belangrijke eerste stap in een prettig contact met je tiener.

Intuïtie is hierbij belangrijk. Wanneer je in connectie gaat met je kind, ga je luisteren, jezelf en je tiener kalmeren, de stress doorbreken. Ga kijken naar het gevoel van je tiener en kijk of dit wel de juiste tijd is om je tiener te wijzen op dat wat er net gebeurde. Ontdek of het een goed moment is om een gesprek te voeren, maar forceer het niet. Stress bij tieners zit complex in elkaar, even op de juiste golflengte komen is geen overbodige luxe.

Door hier even tijd in te steken, zet je een paar stappen vooruit. Met toestemming van je tiener heb je meer kans dat het gesprek een positief gevolg heeft.

Goede contacten leggen

Van hart tot hart met iemand praten is een liefdevolle manier van communiceren. Dit probeer ik in mijn persoonlijke leven toe te passen. Zelfs op dit moment probeer ik vanuit mijn hart met jou te praten, je aan te horen.

Door jezelf op te dringen aan iemand, te snel te spreken of te praten alvorens het jouw beurt is, verspil je communicatie. Dit roept defensieve reacties op en het moedigt mensen aan om niet naar je te luisteren. Situaties als dit leveren stress op, zowel voor jou als voor je gesprekspartner.

Als je er voor zorgt dat je met iemand kan communiceren op het juiste tijdstip en als je het hele gesprek goed inkleedt, dan ga je dieper in contact met de andere persoon. Het garandeert dat het gesprek goed zal verlopen.

Het verlagen van je energetische trilling

Veel mensen plannen vooraf in gedachten hoe ze een gesprek willen laten verlopen. De dingen die je wil zeggen, de dingen die je gesprekspartner zou kunnen uiten, hoe het gesprek gaat aflopen… ons hoofd kan hier heerlijk over doormalen.

Door dit te doen, haal je jezelf volledig uit je hart en ga je in je hoofd zitten. In je verstand kruipen verlaagt je energetische trilling. Dit zorgt er voor dat je vast komt te zitten en dat je niet meer gaat luisteren naar wat er echt gebeurt. Je gedachten hebben al bepaald wat er gaat gebeuren. Dit levert opnieuw stress op.

Laat alle verwachtingen los

Daartegenover staat dat je ook vanuit je hart kan communiceren. De oplossing hiervoor is om alle verwachtingen los te laten. Intuïtief voel je aan waar het gesprek goed loopt, je kijkt naar waar het naartoe wil gaan. Het gesprek kan iedere mogelijke richting uit, er is ruimte voor elke mogelijke afloop.

Als je vanuit het hart communiceert, wordt het leven rijker. Het maakt je communicatie beter en verlaagt het stress niveau. Het gesprek wordt een leuke ervaring. Als je vanuit je hart spreekt, zijn er geen verwachtingen, je laat elkaar vrij. Dit trekt mensen aan. Door hen mens te laten zijn en vanuit hun hart te laten spreken, willen ze graag in je nabijheid zijn en een gesprek met je aangaan.

Iedereen wint bij deze open communicatie, je ontwikkelt betere relaties en er komen prachtige dingen tot stand als je vanuit je hart spreekt.

De Stress Voorbij

Heb jij moeite met een niet-ideale communicatie die onnodige stress levert in je leven? Maak dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Samen kunnen we kijken hoe “De Stress Voorbij” jou kan helpen om je communicatie skills te verbeteren en een minder gestrest leven te creëren.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend  kennismakingsgesprek!

ERVAAR HOE MOOI HET LEVEN IS ALS JE BETER MET JE STRESS KUNT OMGAAN!