Een rijk en stressvrij leven in 6 stappen

Als ik om me heen kijk, kan ik alleen maar opmerken hoe gelukkig ik ben. Ik woon op een prachtige locatie, doe een job waar ik van hou en van geniet (anti-stress massages en stresscounseling) in een taal waarvan ik 10 jaar geleden geen enkel woord verstond, ik heb geweldige en liefdevolle mensen om mij heen en ervaar heel weinig stress in vergelijking met vroeger. Ik ben gelukkig.

Maar ik weet als de beste dat je zo’n rijk en stressvrij leven niet zomaar creëert. Daar moet je heel wat moeite voor doen. Mijn ervaring met de zoektocht naar dat stressvrij leven is dat er 6 krachtige stappen zijn die je kan ondernemen om je leven te gaan upgraden en je stressniveau te verlagen.

 

De 6 stappen tot een stressvrij leven

 1. Ontdek en bepaal je ideale leven
  Hoe wil jij leven? Wie zou je willen zijn? Wat zou je willen doen? “Ik wil een mooi stressvrij leven met veel geld en weinig zorgen” is hierbij niet genoeg. Gebruik je verbeeldingsvermogen om zo nauwkeurig en duidelijk mogelijk de antwoorden op deze vragen te ontdekken. Denk niet aan hoe je dat allemaal gaat verwezenlijken, dat zijn zorgen voor later. Deze eerste stap is om in beeld te brengen hoe je ideale leven er uit ziet. 
 2. Wat wil je investeren in je ideale leven?
  Bepaal wat je wil investeren om dit nieuwe, ideale, stressvrij leven te creëren. Dit kan tijd, geld of energie zijn, maar ook dingen als oude overtuigingen loslaten en nieuwe gewoontes aanleren. Je ideale leven verwezenlijken gaat niet zomaar gebeuren. Daar moet je moeite voor doen.In mijn praktijk merk ik dit regelmatig op. Mensen willen graag een stressvrij leven, maar zijn niet bereid om de stressfactoren los te laten. Of ze komen met allerlei pijntjes en kwaaltjes aanzetten, maar hebben geen zin om te beginnen bewegen of hun levensstijl aan te passen. Veel mensen die pas beginnen met de Law of Attraction denken dat als ze iets vragen, dat ook gewoon in de schoot geworpen wordt. Het leven werkt helaas niet zo. We moeten vechten voor wat we willen. 
 3. Zet een deadline voor jezelf
  Een doel met een open einde zorgt er voor dat je het werken aan je stressvrij leven blijft uitstellen. Prik in de plaats daarvan een datum. Tegen wanneer wil je dat je droom wordt waar gemaakt? Een deadline brengt positieve stress met zich mee, wat resulteert in focus, energie, kracht en wil. 
 4. Maak een plan op
  Hoe wil je je stressvrij leven bereiken? Stel een duidelijk plan op. Begin ook onmiddellijk met de uitvoering van dat plan. Wacht niet tot je “er klaar voor bent”. Dat is uitstelgedrag en levert negatieve stress en bijgevolg depressie op. Daarentegen triggert je droom opbouwen creativiteit, kracht, focus en positiviteit. Ga dus zo snel mogelijk aan de slag! 
 5. Schrijf je droom op
  Schrijf je droom op, maak het concreet. Er is een groot verschil tussen denken over je droom/plannen maken in je hoofd en ze ook concreet gaan opschrijven. Door je droom in woorden om te zetten, maak je het realiteit. Vanaf dat punt weet je ook dat je je droom achterna gaat, je droom opschrijven staat symbool voor je droom beginnen waarmaken. SCHRIJF stappen 1 tot 4 op, maak ze concreet. Dit helpt je bij het uitvoeringsproces. 
 6. Lees je geschreven droom meerdere keren per dag
  Dat wat je in stap 5 hebt neergeschreven, mag je nu meerdere keren per dag gaan teruglezen. Vlak na het opstaan, voor je gaat slapen… lees, lees, lees. Zie, voel en geloof in je droom. Stel jezelf dat nieuwe leven concreet voor. Prent het jezelf in, zodat je weet waarvoor je aan het vechten bent. 

Via deze link je kan die fantastische boek van Napoleon Hill makkelijk bestellen. Klik hier: Napoleon Hill – Denk groot en word rijk

“Denk groot en wordt rijk” – Napoleon Hill

Deze 6 stappen komen uit “Denk groot en wordt rijk”, een boek geschreven door Napoleon Hill. 

Napoleon Hill is duidelijk in zijn boodschap over wat hij het allerbelangrijkste in het leven vindt: 

 1. Een positieve mentale houding
 2. Een gezond lichaam en geest
 3. Harmonie in relaties
 4. Vrijheid van angst
 5. Hoop om iets te verwezenlijken
 6. Het vermogen in iets te geloven
 7. Je zegevieringen delen met anderen
 8. Liefde in alles wat je doet
 9. Een open geest op alle vlakken
 10. Zelfdiscipline
 11. Het vermogen om mensen te begrijpen
 12. Economische zekerheid (materiele rijkdom)

Hoewel de titel van het boek dus verwarrend kan overkomen, geeft mr. Hill duidelijk weer dat geld ergens onderaan zijn lijstje staat. Rijkdom is zoveel meer dan alleen materiële rijkdom. Sterker nog, materiële rijkdom kan pas gemanifesteerd worden als eerst de andere 11 punten zijn afgewerkt. 

Ook de Law of Attraction geeft diezelfde boodschap mee: laat materiële rijkdom geen controle houden over je gedachten, emoties en daden. Dat levert enorm veel stress op. Kies liever voor een stressvrij leven en ga met jezelf en het 6-stappen-plan aan de slag.

Mijn persoonlijk ervaring met dit 6-stappen-planMijn gelukkige, stressvrije leven heb ik volledig te danken aan deze 6 stappen. Ik ben jaren geleden in een volledig nieuw leven gestapt: een vreemd land, geen kennis van de taal, geen connecties, geen enkele ervaring in zaken doen, gebukt onder de stress… Het is dankzij dit 6-stappen-plan dat ik geraakt ben waar ik nu sta. Maar ik moet toegeven dat ik er in het begin niet meteen in geloofde. Ook had ik moeite met bepalen wat ik eigenlijk wilde.

Gelukkig had ik een fantastische mentor/coach die mij rechtuit liet zien dat ik niet tevreden was met mijn leven van toen en dat het allemaal niet werkte voor mij. Dankzij hem ging ik 6 maanden lang werken met het stappenplan van Napoleon Hill en daar ben ik erg blij en dankbaar om. 

Wil jij ook een stressvrij leven?

Wil je meer weten over dit fenomeen?

Wil jij ook de voordelen plukken van een rijk en stressvrij leven?

Contacteer mij dan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, jouw eerste stap op weg naar een creatief leven vol geluk en zonder stress.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend  kennismakingsgesprek!

ERVAAR HOE MOOI HET LEVEN IS ALS JE BETER MET JE STRESS KUNT OMGAAN!