STRESSCOUNSELING EN BURN-OUT PREVENTIE ALMELO

WAT IS STRESS?

Psychologisch gezien is de stressreactie bedoeld om ons te beschermen tegen gevaar. Het is ons vecht- of vluchtmechanisme om ons in leven te houden.

OVER STRESS

Wat is stress?

Stress is een manier van jouw lichaam om op allerlei prikkels binnen in jou en/of van buiten af te reageren.

Dat kunnen “goede” en/of “slechte” prikkels zijn. Wanneer wij stress voelen door een gebeurtenis, emoties of gedachten, reageert ons lichaam door bepaalde stoffen aan te maken die ons via de bloedsomloop en het zenuwstelsel beïnvloeden.

Dit noemen wij stressreacties. We krijgen meer energie, onze bloeddruk stijgt, de pupillen in onze ogen worden wijder, we worden alerter. Een andere reactie kan zijn dat wij volledig bevriezen en absoluut geen actie kunnen ondernemen.

Ieder mens reageert op zijn/haar manier op stress,

De stressreacties zijn dus ook voor iedereen anders.
Stressreacties zijn geweldig, want zij kunnen ons leven redden. Denk aan de vluchtreactie bij gevaar. Als de stresssituatie voorbij is, komt ons lichaam na enige tijd weer tot rust.
In onze hedendaagse maatschappij lijden veel mensen aan CHRONISCHE STRESS.

We worden voortdurend geprikkeld en nemen te weinig tijd voor rust. Er zijn zoveel verschillende zaken die onze aandacht eisen.

Denk aan: relaties, werkstress, hypotheek betalen, nieuws, economie, verwachtingen van anderen, noem maar op. We gaan als het ware 24/7 door.
Chronische stress uit zich op verschillende manieren. Dit kan lichamelijk, emotioneel of geestelijk zijn. Ook kunnen veranderingen in gedrag voorkomen.

Veel voorkomende klachten zijn:

Als de symptomen van stress te lang worden genegeerd en/of onderdrukt door bijvoorbeeld: alcohol gebruik, pijnstillers of antidepressiva, kunnen deze lijden tot vele vormen van (levens)gevaarlijke ziektes.

 

Het goede nieuws is dat 98% van de oorzaken van stress voortkomt uit aangeleerd gedrag.

Aangeleerd gedrag kan ook weer afgeleerd worden. Afleren van aangeleerd gedrag is niet gemakkelijk, vooral als je het alleen en zonder ondersteuning wilt doen.

Hier komt STRESSCOUNSELING in beeld!

Het is vaak niet mogelijk om de stress in je leven te verminderen. Wat wel mogelijk is, is om jouw reactie op stress te veranderen. Hierbij kan ik je ondersteunen.
“De Stress Voorbij” is een zachte methode waarbij wij samen op zoek gaan naar welke omstandigheden en/of zaken voor jou stressvol zijn en wat jouw reactie hierop is. Wanneer we dit helder hebben ga ik jou leren hoe jij anders en minder stressvol kan reageren.

Je gaat ervaren dat je krachtiger en evenwichtiger in het leven zult staan.

Hulp van “De stress voorbij” stressconsulent betekent:

  • aangeleerde stressreactie veranderen in meer effectieve reacties
  • veel minder heftige stressreacties
  • minder hersteltijd na een reactie
  • veel efficiënter op je werkplek of in je bedrijf
  • een gelukkiger leven
  • kans om minder vaak ziek zijn

Maak een afspraak voor een vrijblijvend  kennismakingsgesprek!

ERVAAR HOE MOOI HET LEVEN IS ALS JE BETER MET JE STRESS KUNT OMGAAN!