stress counseling en burn-out preventie almelo

werkwijze stress counseling Almelo

 

 

Stress counseling is geschikt voor iedereen die wilt leren hoe met de stress beter om te gaan.

hoe werken wij?

Werkwijze “De stress voorbij” stress counseling

Een begeleidingstraject bij “De stress voorbij” start met het bepalen van een doel.

Elk consult is een sessie apart. Wij behandelen dat wat op dat moment in jouw leven speelt. Je zult merken dat dit vrijwel altijd te maken heeft met jouw hoofddoel/thema.

Een consult/sessie heeft een vaste structuur, deze biedt ons houvast en zorgt ervoor dat we in alle rust kunnen kijken naar waar jij gestrest van raakt.

stressfactoren vinden

Massage vooraf counseling?

Het meest belangrijk is dat we samen gaan focussen op jouw stressfactoren waardoor we het maximale resultaat uit de sessie kunnen halen.

Sterk aanbevolen is stresscounseling in combinatie met een anti-stress van 15 minuten (lees alles over anti-stressmassage).

De massage vindt plaats vooraf aan het counselinggesprek. Door de massage en lichamelijke aanraking gaat het stress niveau omlaag waardoor je sneller bij je gevoel komt. Je gaat als het ware van denken naar voelen en juist in het voelen liggen vaak de oplossingen verborgen.

Een counselinggesprek in combinatie met een massage heeft gegarandeerd een diepere en snellere uitwerking.

De structuur van een consult  bestaat uit vier stappen:

  • Stap een: Het vaststellen van je doel. Dit kan het doel zijn voor de betreffende sessie. Dit kan ook een doel zijn voor op langere termijn.
  • Stap twee: Het onderzoeken van jouw actuele situatie, en waarom deze stress oplevert. Het is belangrijk om inzicht in jouw rol in deze situatie te krijgen. Wanneer je inzicht hebt in jouw rol kun je de verantwoording nemen om te veranderen. Verandering van gedrag is lastig en hierbij zal ik je ondersteunen.
  • Stap drie: Mogelijkheden onderzoeken. “De stress voorbij” counseling spoort jou aan om gebruik te maken van jouw eigen creatieve krachten en stimuleert je om deze krachten sterker te maken. Ieder mens heeft de mogelijkheid om op een creatieve manier te denken. Helaas maken wij te weinig gebruik van ons creatieve denkproces om een liefdevol en mooi leven te creëren. Samen gaan wij dit denkproces stimuleren met de mogelijkheden die binnen jouw bereik liggen. Je zult verbaasd zijn hoe snel de positieve uitwerking merkbaar is.
  • Stap vier: Actie ondernemen. Nadat wij samen onderzocht hebben uit welke hulpmiddelen we kunnen putten gaan we bepalen hoe en wanneer we deze gaan inzetten. Wat zijn de eerste stappen? Wanneer kun jij beginnen met het zetten van de eerste stappen? En wat zijn de eventuele vervolgstappen?

 

Zoals genoemd geven deze vier stappen structuur aan het begeleidingstraject. Daarnaast werken wij bij “De stress voorbij” op een intuïtieve manier. Dit betekent dat we wanneer we voelen dat we gebruik kunnen gaan maken van verschillende counselingstools, deze gaan inzetten.

Maak een afspraak voor een vrijblijvend  kennismakingsgesprek!

ERVAAR HOE MOOIER HET LEVEN IS ALS JE BETER MET JE STRESS KUNNEN OMGAAN!